Ontstoppingen aan de kuststreek

Ontstoppingen van verschillende afvoerleidingen hebben vaak een simpele oorzaak. Daarom zijn sommige ervan eenvoudig te vermijden. Om u daar wat bij te helpen, hebben we hieronder enkele van de meest voorkomende ontstoppingen opgesomd, met een paar tips om ze te vermijden. 

Verstopping in de keuken

Eén van de meest voorkomende verstoppingen is een verstopping van de keukenafvoer. De meeste daarvan zijn vaak eenvoudig te vermijden, want nog te vaak belanden etensresten in de afvoer. Hetzelfde geldt voor olie en vet.

Daarom deze tip: kuis uw borden, potten, pannen … zo goed mogelijk af en gebruik dan pas water. Ook als u een vaatwasmachine gebruikt, zorgt u er best voor dat alles dat in de vaatwasser gaat, zo goed mogelijk is afgekuist.

Verstopping in de badkamer

In de badkamer is er één verstopping die er met kop en schouders bovenuit steekt: het afvoerputje van de douche (of bad). En ook bij de oorzaken ervan is er een duidelijke nummer één: haren. Verwonderlijk is dat niet, want elke dag opnieuw verliest u gemiddeld een honderdtal haren, vooral tijdens het douchen.

Daarom deze tip: telkens u uw badkamer kuist, vergeet zeker niet het afvoerputje van uw douche (of bad) leeg te maken.

Verstopping in de riolering

Niet alleen in de keuken of in de badkamer komen ontstoppingen voor. Een ontstopping van uw toilet, keukenafvoer of andere afvoerleidingen situeert zich soms dieper in de buizen. Vaak zijn die te herkennen aan geurhinder of vochtplekken op de muren. Door een lek komt er namelijk afvalwater terecht op plaatsen waar het niet thuishoort.

Daarom deze tip: bij het kleinste vermoeden van een lek, neemt u best zo snel mogelijk contact op met onze ontstoppingsdienst. Hoe vroeger u ons erbij haalt, hoe kleiner de schade.

Omdat niet alle verstoppingen te voorkomen zijn, is onze ontstoppingsdienst aan de kust dé referentie voor uw al uw ontstoppingen.